Preview Mode Links will not work in preview mode

Välkommen till Järnvägspodden, Trafikverkets podcast för dig i järnvägsbranschen.

I Järnvägspodden möter våra två programledare Staffan Sporre och Ulf Carlsson olika spännande gäster som bjuder på interna såväl som externa perspektiv på den svenska järnvägen. Målgrupp är du som arbetar i eller på annat sätt följer järnvägsbranschen. Nya avsnitt kommer var tredje vecka,

Du hittar mer information om Järnvägspodden på vår hemsida www.trafikverket.se/jarnvagspodden

 

 

Lyssna på Apple Podcasts

Lyssna på Google Podcasts

 

Apr 8, 2020

Detta årets tredje avsnitt har tydliga teman i form av comebacker, kända gäster, en avgående programledare och ett virus. I enlighet med myndigheternas rekommendationer produceras podden också helt res-fritt vilket skapar nya utmaningar. Säger bara outro…

Det tog lite extra tid att få ihop detta avsnitt. Först gjorde coronans framfart att den nya utrustning vi beställt blev försenad, sen fick studion flytta till ny adress när bara verksamhetskritiska och inte podkritiska resor fick genomföras. Men nu är vi tillbaka för att tillsammans med Mikael Eriksson från Trafik, Sven Ödéen från Underhåll och Henrik Reuterdahl bland annat ta oss an ett ämne som ingen rundgång i världen kan runda.

Allt och alla påverkas av coronaviruset, och all denna påverkan kräver en koordinering i branschen – och att vi på Trafikverket behöver ta mycket av det ansvaret blev tydligt tidigt i krisen. Ansiktet för samverkan gentemot tågföretagen i dessa kristider har i stort och mycket blivit vår första gäst Micke Eriksson.

En tanke som dykt upp i flera sammanhang att när nu trafiken glesnar borde väl mer underhåll kunna genomföras. För att reda ut vad som går att göra, och inte minst vad vi och alla leverantörer gör för att säkerställa vidmakthållandet av järnvägen i tider som denna ringde vi Sven Ödéen, avdelningschef på.

Precis som ögat har sin blinda fläck finns det områden som Henrik Reuterdahl inte är inläst på. Så denna återkomst fick istället handla om vad som beskrivits som en rivningsepidemi längs de svenska järnvägsspåren.

Till sist tackar vi Staffans vikarie Jörgen Lindgren som med detta avsnitt lämnar poddens programlederi-enhet. Men vem vet, han kanske blir en kommande gäst?