Preview Mode Links will not work in preview mode

Välkommen till Järnvägspodden, Trafikverkets podcast för dig i järnvägsbranschen.

I Järnvägspodden möter våra två programledare Staffan Sporre och Ulf Carlsson olika spännande gäster som bjuder på interna såväl som externa perspektiv på den svenska järnvägen. Målgrupp är du som arbetar i eller på annat sätt följer järnvägsbranschen. Nya avsnitt kommer var tredje vecka,

Du hittar mer information om Järnvägspodden på vår hemsida www.trafikverket.se/jarnvagspodden

 

 

Lyssna på Apple Podcasts

Lyssna på Google Podcasts

 

Feb 18, 2019

2019 har inletts med en rad tråkiga olyckor, svarta rubriker och granskande program. Dags att vända trenden med en positiv nyhet, Järnvägspodden är tillbaka med en ny säsong där våra programledare var tredje vecka belyser olika järnvägsfrågor.

I årets första avsnitt pratar vi om förutsättningar för europeisk godstrafik med Linda Thulin, ny ordförande för godskorridoren Scanmed, samt med det internationella trafikplaneringsoraklet Per-Åke Wärn. Bland annat kommer vi in på frågor om efterfrågan, kapacitetstilldelning och hastigheter.

Sedan följer ett matigt nyhetssvep som fångar en del av alla de frågor som bollats upp sedan vår pod senast sändes. Hur järnvägsskadad får man till exempel vara för att klara de nya säkerhetsföreskrifter som trädde i kraft 1 januari.

Till sist har Staffan mött Henrik Reuterdahl. I denna säsong parkeras inslaget Hittegods, men vi vill innan dess såklart få klarhet vad denne gigant på området gör om dagarna. Det blir alltså ett järnvägsliv som pratar släktskap med Wasa och längtan ut i fädrens spår. Vill du läsa mer om Scanmed så är adressen till hemsidan som Linda och Per-Åke refererar till www.scanmedfreight.eu.

 

Trevlig lyssning!