Preview Mode Links will not work in preview mode

Välkommen till Järnvägspodden, Trafikverkets podcast för dig i järnvägsbranschen.

I Järnvägspodden möter våra två programledare Staffan Sporre och Ulf Carlsson olika spännande gäster som bjuder på interna såväl som externa perspektiv på den svenska järnvägen. Målgrupp är du som arbetar i eller på annat sätt följer järnvägsbranschen. Nya avsnitt kommer var tredje vecka,

Du hittar mer information om Järnvägspodden på vår hemsida www.trafikverket.se/jarnvagspodden

 

 

Lyssna på Apple Podcasts

Lyssna på Google Podcasts

 

May 13, 2019

Från ett internationellt perspektiv tar vi klivet över till verkligheten. I alla fall till den verklighet som JBS Resultatkonferens representerar. Där träffade vi en för podden ny vd-röst och en bekant gd-röst toppat med politiker från både idag och igår.

Vi har i årets femte avsnitt med andra ord fångat en rad högintressanta personer för att ge oss och er en aktuell bild av järnvägsbranschens utmaningar kopplat till punktlighet och kompetens – de områden som JBS satsat lite extra på.

Våra gäster är inga mindre än Trafikverkets gd Lena Erixon, SJs vd Crister Fritzson och JBS ordförande Kent Johansson. Detta kryddar vi med att byta ett par ord med Trafikutskottets nya ordförande Jens Holm och förra infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd. Sedan vore det ju inte ett helt avsnitt om vi inte fick med lite nyheter. Därmed är det körklart. Och eftersom det ju är viktigare att veta när man kommer fram än hur länge resan tar är det lika bra att tala om att ni har 44 minuter initierat järnvägsprat framför er!