Preview Mode Links will not work in preview mode

Välkommen till Järnvägspodden, Trafikverkets podcast för dig i järnvägsbranschen.

I Järnvägspodden möter våra två programledare Staffan Sporre och Ulf Carlsson olika spännande gäster som bjuder på interna såväl som externa perspektiv på den svenska järnvägen. Målgrupp är du som arbetar i eller på annat sätt följer järnvägsbranschen. Nya avsnitt kommer var tredje vecka,

Du hittar mer information om Järnvägspodden på vår hemsida www.trafikverket.se/jarnvagspodden

 

 

Lyssna på Apple Podcasts

Lyssna på Google Podcasts

 

Dec 18, 2017

Vårt 16:e avsnitt bjuder på ett julbord av järnvägsfrågor. Staffan åker på loket med en förare, en internationell koordinator talar ut om den europeiska järnvägsvärlden och vi får julkort från tre visa kvinnor. Självklart blir det även hittegods!

I årets sista avsnitt får Staffan alltså äntligen åka tåg, och förutom ett samtal med Mikael Fredriksson utifrån ett förarperspektiv får du som lyssnare njuta av 11 minuters motorljud från en RC3:a. Vi möter också Hans Wolf, internationell koordinator, som ger oss en inblick i vad som är på gång i den europeiska järnvägsvärlden. Ett tips kan vara att ha ett förkortningslexikon nära tillhands!

Dessutom får vi julhälsningar och nyårslöften från tre poddbekanta: Ulrika Lindeberg när det handlar om MPK, Maria Nichani för DAT och Ann-Sofi Granberg rörande Trafikledning och TTT. Det blir så klart även nyheter, och avsnittet vore inte ett komplett utan ett dopp i hittegods-grytan, denna gång om handsignaler.

Tyvärr fick vi inte till det utlovade samtalet om operativ trafikering, men den som väntar på något gott får vänta in 2018 – för vi har inte släppt frågan. Avslutningsvis, innan vi tar jul-lov vill vi puffa för att du från och med nu även hittar Järnvägspodden via Spotify. Nästa avsnitt av Järnvägspodden kommer den 22 januari, och med det önskar vi er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt 2018!