Preview Mode Links will not work in preview mode

Välkommen till Järnvägspodden, Trafikverkets podcast för dig i järnvägsbranschen.

I Järnvägspodden möter våra två programledare Staffan Sporre och Ulf Carlsson olika spännande gäster som bjuder på interna såväl som externa perspektiv på den svenska järnvägen. Målgrupp är du som arbetar i eller på annat sätt följer järnvägsbranschen. Nya avsnitt kommer var tredje vecka,

Du hittar mer information om Järnvägspodden på vår hemsida www.trafikverket.se/jarnvagspodden

 

 

Lyssna på Apple Podcasts

Lyssna på Google Podcasts

 

Aug 27, 2018

Järnvägspodden gör en rivstart med två minst sagt stekheta ämnen. För att du som lyssnar inte ska få det för hett om öronen sänker vi avslutnings tempot och lyfter årsdagen av en sorglig händelse som kom att bidra till en del av järnvägens säkerhetskultur.

Först ut i detta 11:e avsnitt är Pär Gustafsson, extern kommunikationschef på Trafikverket, som får den något tvivelaktiga äran att summera den gångna sommarens utmaningar. Fredagen den 13 spelar en viss roll i denna historia om en ovanligt het årstid kryddad med solkurvor, bränder och rulltrappor i gå-läge.

Därefter gör vi en spårändring över till ett ämne det också slår gnistor om. Anders Åkeson, projektchef för ERTMS, ger oss först en uppdatering om läget i projektet innan vi dyker ner på de två testbanor som tagits i drift. Detta gör vi tillsammans med projektledaren Peter Assor och projektingenjören Andreas Westerberg.

I tågtelegrammen presenterar vi som vanligt lite nyheter, men också tips på evenemang för alla er som brinner för Järnvägsfrågor! Och så kyler vi av oss med ett svalare Hittegods, där Staffan och Henrik Reuterdahl diskuterar 100-årsminnet av den mörkaste tågdagen i Sveriges historia.