Preview Mode Links will not work in preview mode

Välkommen till Järnvägspodden, Trafikverkets podcast för dig i järnvägsbranschen.

I Järnvägspodden möter våra två programledare Staffan Sporre och Ulf Carlsson olika spännande gäster som bjuder på interna såväl som externa perspektiv på den svenska järnvägen. Målgrupp är du som arbetar i eller på annat sätt följer järnvägsbranschen. Nya avsnitt kommer var tredje vecka,

Du hittar mer information om Järnvägspodden på vår hemsida www.trafikverket.se/jarnvagspodden

 

 

Lyssna på Apple Podcasts

Lyssna på Google Podcasts

 

Jun 24, 2019

I denna ljuva samrådstid. Terminsavslut med fokus på T20

Förändringens vindar blåser när Järnvägspodden går från samråd till sommarlov. Ni möter en ny aktör som söker sitt tågläge, en arrangör och en minst sagt rutinerad samrådsräv. Addera vår nya programledare så är terminens sjunde avsnitt packat och klart!

För en sann järnvägare kan nog första dagen på första samrådet inför en ny tågplan nästan slå första skoldagen i anspänning. Eller är det när man inser att man snart ska bli järnvägssveriges nya podd-röst?

Vi följer upp bägge dessa trådar i ett avsnitt där Staffan släpps mer eller mindre vind för våg på det första samrådsmötet för Tågplan 20. Det blir tre samtal, och först ut fångades Anton Persson och Isabel Schleich från Flixtrain, det senaste tillskottet till Sveriges järnvägsfamilj. Från dessa förstagluttare i samrådssammanhang går ordet till samrådsnestorn Lars Yngström från Tågab. Det sista samtalet från samrådet sker med Trafikverkets Monica Åsman som samordnade de tre intensiva dagarna 10 till 12 juni.

Till hösten träder en ny person in i programledarkostymen för podden. Här ville vi vara säkra på att vi får en ersättare som har järnkoll på stationsförkortningar, talar flera trafikledningsdialekter och inte minst har Henrik Reuterdal på snabbval i sin mobil. Vi talar därmed om och med ingen mindre Jörgen Lindgren, er nya röst i järnvägsetern.

Som vanligt bjuds det också på nyheter, och kanske något som kan bli årets sommartävling.