Preview Mode Links will not work in preview mode

Välkommen till Järnvägspodden, Trafikverkets podcast för dig i järnvägsbranschen.

I Järnvägspodden möter våra två programledare Staffan Sporre och Ulf Carlsson olika spännande gäster som bjuder på interna såväl som externa perspektiv på den svenska järnvägen. Målgrupp är du som arbetar i eller på annat sätt följer järnvägsbranschen. Nya avsnitt kommer var tredje vecka,

Du hittar mer information om Järnvägspodden på vår hemsida www.trafikverket.se/jarnvagspodden

 

 

Lyssna på Apple Podcasts

Lyssna på Google Podcasts

 

Mar 11, 2019

I årets andra avsnitt fortsätter vi på samma goda godsspår som vi växlade in på sist. Du möter tre röster från tre olika organisationer när vi närmar oss så skilda frågor som säkerhet, trafikutmaningar och näringslivspott.

Först ut träffar vi Folke Bark på Transportstyrelsen. Efter olyckan på Stora Bält-bron införde danska motsvarigheten till Transportstyrelsen restriktioner för den typ av vagnar som var involverade. Den som vet mest om och hur detta kan påverka svenska godstransportörer är Folke Bark på Transportstyrelsen.

Vårt andra samtal är med Andersson, Pelle Andersson. Efter ett långt och omväxlande järnvägsliv är han nu chef för Green Cargos infraplanering med ett utökat ansvar för punktlighetsfrågor. Pelle är dessutom engagerad i såväl BTO som TTT, så vi passade på att ställa frågor om allt från lönsamhet till kapacitet, MPK och bromstals-tabeller.

Det tredje och sista mötet har vi med Magnus Landström, nationell näringslivskoordinator. Vi var nyfikna på vad den titeln innebär, hur näringslivspotten fungerar och hur det är att vara länken mellan godsköparnas önskemål och vad som faktiskt är görbart.

Utöver de tre intervjuerna bjuder vi som vanligt på ett litet nyhetssvep. Trevlig lyssning!