Preview Mode Links will not work in preview mode

Välkommen till Järnvägspodden, Trafikverkets podcast för dig i järnvägsbranschen.

I Järnvägspodden möter våra två programledare Staffan Sporre och Ulf Carlsson olika spännande gäster som bjuder på interna såväl som externa perspektiv på den svenska järnvägen. Målgrupp är du som arbetar i eller på annat sätt följer järnvägsbranschen. Nya avsnitt kommer var tredje vecka,

Du hittar mer information om Järnvägspodden på vår hemsida www.trafikverket.se/jarnvagspodden

 

 

Lyssna på Apple Podcasts

Lyssna på Google Podcasts

 

Mar 9, 2020

Årets andra avsnitt är en tredelad historia. Vi inleder med trafikplatsnamn och linjeboksförfattaren Jimmy Håkman, fortsätter med ett nyhetssvep innan vi avslutar med en inblick hos den planerande entreprenören Jonas Kjellgren.

Allt du velat veta om trafikplatser men varit för rädd att fråga om – så borde vi kanske döpt detta avsnitt. För när vi tack vare en lyssnarfråga öppnar dammluckorna så formligen forsar kunskap, trivia och laghänvisningar om hur trafikplatser får sina namn ut! Men det är klart – är man författare så ska man väl också ha något att säga, och det hade Jimmy Håkman.

I vår andra intervju lyckas Jörgen äntligen bocka av sitt löfte om att få in ett tydligare underhållsperspektiv i vår pod. Det återstår för oss att få riktig närkontakt med makadam och svetsloppor, men genom att locka Jonas Kjellgren till Trafikverkets Solna-kontor kan vi bjuda på ett samtal om vardagen som järnvägsentreprenör, om planeringsförutsättningar och om nyttan av servicefönster.

Avsnittet vore inte komplett utan ett nyhetssvep om tester, punktlighet och tips på läsvärda nyheter från trafikverket.se – under ingången För dig i branschen.