Preview Mode Links will not work in preview mode

Välkommen till Järnvägspodden, Trafikverkets podcast för dig i järnvägsbranschen.

I Järnvägspodden möter våra två programledare Staffan Sporre och Ulf Carlsson olika spännande gäster som bjuder på interna såväl som externa perspektiv på den svenska järnvägen. Målgrupp är du som arbetar i eller på annat sätt följer järnvägsbranschen. Nya avsnitt kommer var tredje vecka,

Du hittar mer information om Järnvägspodden på vår hemsida www.trafikverket.se/jarnvagspodden

 

 

Lyssna på Apple Podcasts

Lyssna på Google Podcasts

 

Nov 22, 2019

Tillbaka i vardagen tar vi fasta på två aktuella frågor. Det handlar om T20 och om nattåg till Europa, två uppdrag av olika karaktär men båda med stor komplexitet.  

En del gäster hinner vi knappt säga tack till innan de är tillbaka, men vi hoppas ni är lika glada som vi att Mats Berlin på nytt hörsammat vår inbjudan. Ämnet är T20, och under hösten har det i denna process slagits nya rekord vad gäller antal konstruerade tåglägen, banarbetsanpassningar och tvister.

Den andra frågan vi riktar vår strålkastare mot rör nattåg, även om så klart mer eller mindre alla tåg den här tiden på året rullar i mörker. I oktober hölls en hearing på ämnet, och de vi hämtat ut från sovvagnarna för att få veta mer om hur hearingen gick, om färdplan och destinationer är Lisa Berglund och Lennart Lennefors.

Som vanligt har vi självklart också snappat upp några nyheter som vi vill förmedla. Dessutom utlovas en tidig julklapp då vi fram till jul kommer ge ut ett nytt avsnitt av Järnvägspodden varje vecka. Vi står alltså för första gången inför en podd-kö där vi kommer  kapacitetsutnyttja  era öron till max

Trevlig lyssning!