Preview Mode Links will not work in preview mode

Välkommen till Järnvägspodden, Trafikverkets podcast för dig i järnvägsbranschen.

I Järnvägspodden möter våra två programledare Staffan Sporre och Ulf Carlsson olika spännande gäster som bjuder på interna såväl som externa perspektiv på den svenska järnvägen. Målgrupp är du som arbetar i eller på annat sätt följer järnvägsbranschen. Nya avsnitt kommer var tredje vecka,

Du hittar mer information om Järnvägspodden på vår hemsida www.trafikverket.se/jarnvagspodden

 

 

Lyssna på Apple Podcasts

Lyssna på Google Podcasts

 

Nov 19, 2018

I Järnvägspoddens 15:e avsnitt möter vi Eskil Sellgren från JBS kompetensgrupp, Marika Gjerdrum som är nationell samordnare för T19 och slutligen Peter Alsén som med minst tre uppdragsgivare i branschen står för ett udda järnvägsliv.

Branschens kompetensförsörjning är ett av JBS prioriterade initiativ. Vi har träffat ordföranden för JBS kompetensgrupp, Eskil Sellgren, för att bland annat få veta mer om hur JBS vill locka nya förmågor till järnvägsbranschen, om utbudet av utbildningar och utmaningarna att få alla aktörer att dra åt samma håll.

Därefter flyttar vi fokus till den nyss fastställda T19, och det gör vi genom ett samtal med den nationella samordnaren Marika Gjerdrum. I samtalet försöker vi bland annat ta pulsen på hur det nya processteget ”Late path request” hanterats.

Till sist kommer Järnvägsliv – och då vet ni vad som väntar. Staffans jakt efter bullriga platser går har den här gången fört honom till Habo där han förutom att få med bromsande och axande tåg i ljudbilden även fångat bussar, bilar och allehanda maskiner i sin bandare.

Men den viktigaste fångsten och det innehållsmässigt intressanta står Peter Alsén för. Peter har en rad olika uppdrag för Saga Rail, Blå tåget, JTM Rail och Nässjö Järnvägsmuseum. Och så känner han Henrik Reuterdahl från Hittegods, mer järnvägsliv än så blir det inte!