Preview Mode Links will not work in preview mode

Välkommen till Järnvägspodden, Trafikverkets podcast för dig i järnvägsbranschen.

I Järnvägspodden möter våra två programledare Staffan Sporre och Ulf Carlsson olika spännande gäster som bjuder på interna såväl som externa perspektiv på den svenska järnvägen. Målgrupp är du som arbetar i eller på annat sätt följer järnvägsbranschen. Nya avsnitt kommer var tredje vecka,

Du hittar mer information om Järnvägspodden på vår hemsida www.trafikverket.se/jarnvagspodden

 

 

Lyssna på Apple Podcasts

Lyssna på Google Podcasts

 

Jun 18, 2018

Årets åttonde avsnitt hoppas vi varken ska orsaka evakuering eller totalstopp, även om det är temana för dagen. Vi kryddar anrättningen med samrådsmöten om T19, samt lite affärsutveckling. Hela resan tar 46 minuter, trevlig lyssning!

I årets åttonde avsnitt röjer vi upp eventuella lösa trådar från förra avsnittet, och följer spåren efter en fråga vi nosade på vid samtalet med Roberto Maiorana. Det handlar om regeringsuppdraget om evakuering och röjning, och vi har träffat projektledaren Thomas Pettersson för en fördjupning.

Som bekant stängs Getingmidjan – japp, den Getingmidjan – av i åtta veckor nu i sommar. Och om det kan vara en utmaning att evakuera ett tåg, vilka förberedelser krävs inte då när en hel tunnel ska tömmas på trafik. Vi har träffat projektchefen Kent Sahlman för att ta reda på mer om vad som ska hända under avstängningen och hur förberedelserna gått.

Innan vi när slutstation gläntar vi på dörren till vad som avhandlas på samrådsmötena för T19, hinner med en djupdykning i tågtelegram och inte minst en ny episod av Järnvägsliv. Denna gång har Staffan träffat Kristina Abelin, och får bland mycket annat klarhet i vad en affärsförvaltare spårtrafikplanering på SLL egentligen gör.