Preview Mode Links will not work in preview mode

Välkommen till Järnvägspodden, Trafikverkets podcast för dig i järnvägsbranschen.

I Järnvägspodden möter våra två programledare Staffan Sporre och Ulf Carlsson olika spännande gäster som bjuder på interna såväl som externa perspektiv på den svenska järnvägen. Målgrupp är du som arbetar i eller på annat sätt följer järnvägsbranschen. Nya avsnitt kommer var tredje vecka,

Du hittar mer information om Järnvägspodden på vår hemsida www.trafikverket.se/jarnvagspodden

 

 

Lyssna på Apple Podcasts

Lyssna på Google Podcasts

 

May 7, 2018

Tre inslag paketerade efter bästa förmåga är vad som väntar i avsnitt nummer sex. Johan Brandström, Transportstyrelsen, Björn Westerberg, BTO, och Stefan Leeiner, Infranord, är samtalspartnerna denna gång.

Fjärde järnvägspaketet är på gång att implementeras i Sverige, och Johan Brandström på Transportstyrelsen är ansvarig för införandet. Han har fått berätta vilka som påverkas och på vilket sätt, vilket bland annat resulterade i att OSS får ytterligare en innebörd för Staffan.

Ett samtal med Björn Westerberg om järnväg – det kan ta väldigt många olika inriktningar. Och det gjorde det, allt från fordonsresurser till hur man gör järnvägen attraktiv diskuterades under 25 intressanta minuter, under vilka Ulf gjorde sitt bästa för att hindra diskussionen att skena iväg fullständigt.

Efter nyhetssvepet bjuder vi på en världspremiär. Under vinjetten Järnvägsliv kommer vi framöver att skildra vardagen hos intressanta personer i branschen, och först ut är Infranords planeringschef Stefan Leeiner.

Nästa avsnitt kommer om 28/5. Prenumerera på Järnvägspodden i din poddapp så är du säker på att höra det!