Preview Mode Links will not work in preview mode

Välkommen till Järnvägspodden, Trafikverkets podcast för dig i järnvägsbranschen.

I Järnvägspodden möter våra två programledare Staffan Sporre och Ulf Carlsson olika spännande gäster som bjuder på interna såväl som externa perspektiv på den svenska järnvägen. Målgrupp är du som arbetar i eller på annat sätt följer järnvägsbranschen. Nya avsnitt kommer var tredje vecka,

Du hittar mer information om Järnvägspodden på vår hemsida www.trafikverket.se/jarnvagspodden

 

 

Lyssna på Apple Podcasts

Lyssna på Google Podcasts

 

Nov 6, 2017

Det sägs att man måste titta bakåt för att förstå framtiden. Då hämtar Järnvägspodden den här gången sin inspiration från oktober -17 då samarbetet TTT fick en ny ordförande, JNB- och Kunddagar gick av stapeln och ett nytt plandokument såg dagens ljus. Dessutom funderar Hittegods på märkliga namn.

I Järnvägspoddens 14:e avsnitt möter vi först Ann-Sofi Granberg som är ny ordförande i styrgruppen för TTT, Tillsammans för tåg i tid. Vi frågar bland annat hur hon tänker ta sig an utmaningarna att få branschen att lyfta punktligheten från dagens 90 till målet om 95 procent?

Vi fångade också Jennica Sjöstedt för ett samtal om de viktigaste punkterna på årets kund- och JNB-dagar. Det handlar om förändringar på både kort och lång sikt, och frågor som berör både T18 och Jnb19. Helt klart ämnen som podden har anledning att återkomma till, med andra ord en bra grund för det egna  styrdokumentet P18.

Avsnittets rundgång fångar såväl införandet som utförandet av genomförandeplanen, ett helt nytt plandokument som snart kommer i en ny version. Den som har en plan på många olika sätt är precis som tidigare Thomas Eriksson.

Till sist blir det på nytt en omgång av Hittegods som funderar på järnvägsbranschens förmåga att ge märkliga namn till platser längs, på eller bredvid spåren.