Preview Mode Links will not work in preview mode

Välkommen till Järnvägspodden, Trafikverkets podcast för dig i järnvägsbranschen.

I Järnvägspodden möter våra två programledare Staffan Sporre och Ulf Carlsson olika spännande gäster som bjuder på interna såväl som externa perspektiv på den svenska järnvägen. Målgrupp är du som arbetar i eller på annat sätt följer järnvägsbranschen. Nya avsnitt kommer var tredje vecka,

Du hittar mer information om Järnvägspodden på vår hemsida www.trafikverket.se/jarnvagspodden

 

 

Lyssna på Apple Podcasts

Lyssna på Google Podcasts

 

Apr 18, 2019

I årets fjärde avsnitt gör vi en djupdykning i trafikinformation följt av en genomgång av TTR in English. Informativt och internationellt alltså med Ulrica Sörman från Trafikinformera järnväg, Getingmidjans Kristina Bielke och Philipp Koiser, RNE.

Vi inleder med två samtal om trafikinformation. Ulrica Sörman, chef för enheten Trafikinformera järnväg på Trafikverket är en spindel i nätet när det handlar om utveckling av trafikinformation. Och i tider där kraven på rätt info i rätt tid blir allt starkare så har hon minst sagt att jobba med, så samtalet med henne ligger såklart rätt i tiden.

Frågan om trafikinformation är något som ställs på sin spets under Getingmidjans avstängning. Här har vi träffat Kristina Bielke, projektledare för TORA, Trafik- Och Resenärslogistik under Getingmidjans Avstängning för att höra om erfarenheter från förra året och trimningar inför kommande sommaravstängning. 

Vårt internationella inslag rör TTR där vi fick möjligheten att konversera Philipp Koiser från Rail Net Europe, RNE. Här blir det världspremiär för Järnvägspodden med en intervju på engelska, och därmed en hel del nya förkortningar till ert och vårt höga nöjes skull.  

Hela anrättningen kryddas med både brasklappar om TTR och nyheter om bland annat status på ansökan T20 och punktlighet.

Trevlig lyssning!