Preview Mode Links will not work in preview mode

 

Välkommen till Järnvägspodden - Trafikverkets podcast för dig i järnvägsbranschen.

Nyheter och fördjupningar publiceras i ett nytt avsnitt var tredje vecka.

Du hittar mer information om podden på vår hemsida www.trafikverket.se/jarnvagspodden

 

 

Lyssna på Apple Podcasts

Lyssna på Google Podcasts

 

Sep 16, 2019

Mats Berlin, Daniel Schwartz och Thomas Pettersson – där har ni en stark laguppställning för årets nionde avsnitt. På olika sätt bidrar det våra gäster gör i vardagen till en trafik med färre störningar, och en bättre hantering om och när de ändå uppstår.

Visst finns det andra poddar om tåg, men oss veterligen ingen som träffat Mats Berlin, ny avdelningschef för Trafikplanering. Klart som korvspad att vi var nyfikna på vem som nu tagit över en av de viktigaste rollerna i vår bransch.

Från planering tar vi så steget över till säkerhet vid plankorsningar som är en ständigt aktuell fråga. Nu i höst ska en ny typ av så kallade vägskyddsanläggningar börja testas i en pilot, och för att få reda på vad som verkligen är nytt har vi ringt upp projektledare Daniel Schwartz.

Med en allt intensivare trafik på våra banor ökar risken att ett trafikstopp snabbt får stora konsekvenser. Därför är regeringsuppdraget om evakuering och röjning något som vi och många andra följer med stor nyfikenhet. För att få veta om och vad som är på gång redan nu till T20 ringde vi upp projektledaren Thomas Pettersson.

Som vanligt kryddas anrättningen med nyheter, och dessutom två klargöranden från avsnitt 8.