Preview Mode Links will not work in preview mode

Välkommen till Järnvägspodden, Trafikverkets podcast för dig i järnvägsbranschen.

I Järnvägspodden möter våra två programledare Staffan Sporre och Ulf Carlsson olika spännande gäster som bjuder på interna såväl som externa perspektiv på den svenska järnvägen. Målgrupp är du som arbetar i eller på annat sätt följer järnvägsbranschen. Nya avsnitt kommer var tredje vecka,

Du hittar mer information om Järnvägspodden på vår hemsida www.trafikverket.se/jarnvagspodden

 

 

Lyssna på Apple Podcasts

Lyssna på Google Podcasts

 

Sep 17, 2018

I Järnvägspoddens 12:e avsnitt riktar vi sökarljuset mot järnvägens digitala underhållningsindustri. Temat är alltså underhåll - så gör dig redo för en ny omgång förkortningsbingo när vi introducerar GUS, uppdateras om VDJ och får reda på vad en SOA gör!

I första halvlek möter vi Annica Fröbom, projektledare för GUS, som står för Gemensamt UnderhållsStöd. Det blev ett samtal om tidplan och milstolpar om denna anläggningens digitala tvilling, eller med andra ord - ett samlat systemstöd till nytta för hela underhållskedjan från planering till uppföljning.

Direkt efter paus hälsar vi Peter Söderholm välkommen tillbaka för att ge oss en uppdatering om hur praktisk forskning kan bidra till en störningsfri järnväg. Inriktningen är så klart digital, och de två spår mot en uppkopplad järnväg vi växlar in på är e-pilot och VDJ, Verklighetslabb Digital Järnväg.

Förlängningen, i form av en ny episod av Järnvägsliv med Veronica Säll som är SOA på SJ, hämtas som vanligt från en plattform.  Ska vi prata järnväg så ska det så klart höras!

Trevlig lyssning!