Preview Mode Links will not work in preview mode

Välkommen till Järnvägspodden, Trafikverkets podcast för dig i järnvägsbranschen.

I Järnvägspodden möter våra två programledare Staffan Sporre och Ulf Carlsson olika spännande gäster som bjuder på interna såväl som externa perspektiv på den svenska järnvägen. Målgrupp är du som arbetar i eller på annat sätt följer järnvägsbranschen. Nya avsnitt kommer var tredje vecka,

Du hittar mer information om Järnvägspodden på vår hemsida www.trafikverket.se/jarnvagspodden

 

 

Lyssna på Apple Podcasts

Lyssna på Google Podcasts

 

Aug 31, 2020

Vi är äntligen tillbaka och i denna uppstart av hösten är om- och nystart ett återkommande begrepp.  Den vi möter är Tågföretagens branschchef Björn Westerberg som blickar både bakåt och framåt.

Vår uppstart blev tyvärr inte den nystart vi hoppats på, utan precis som i våras fortsätter vi ratta podden på distans. Men även om vi håller avstånd låter vi inte det hindra oss från att komma nära de stora frågorna. Och helt i enlighet med gällande restriktioner låter vi vår gäst få egen ”kupé” och på så sätt slippa trängsel i etern. Denne vår ende passagerare är Tågföretagens allom bekante branschchef Björn Westerberg som under ett lite längre samtal berättar om sin nya roll, om Tågföretagen och om de utmaningar branschen har hanterat och kommer behöva hantera.

Till samtalet med Björn adderar vi en kort och yrvaken omvärldsspaning med några aktuella nyheter. Dessutom laddar vi för nästa avsnitt, som blir en hel serie. Det handlar om  fem avsnitt där vi kommer samtala med JBS styrelse om dels de utmaningar pandemin inneburit, dels JBS alla övriga initiativ och områden. Bland dem finns en rad spännande frågor att dyka ner i, bland annat säkerhet, Forskning och innovation, Trafikinformation, Punktlighet samt Kompetensutmaningen.  

Som vanligt tar vi gärna emot tips på innehåll, hör bara av er till jarnvagspodden@trafikverket.se

Med det är vi igång och låter back on track, eller Björn on track, vara ordet för dagen!